למה אתם חייבים לבקר במוזיאון המדע בלונדון | Science Museum

תוכן עניינים

מוזיאון המדע בלונדון מתאר היסטוריה שלמה של מדע ומחקר אנושי, ניתן למצוא בו מוצגים של מנועים, פיתוחים מדעיים מלפני שנים ועוד..
הכניסה חופשית (מלבד חלקים מסוימים כמו ה-IMAX שדורשים תשלום) כמו אתרים רבים אחרים בלונדון מוזיאון המדע מכיל הרבה תערוכות חלקם חדשות חלקם קצת מיושנות, אבל תמיד תמצאו פה משהו מעניין לכם ולכל המשפחה (כמו תערוכה על החלל או על המוח האנושי).

ההיסטוריה של מוזיאון המדע בלונדון

מוזיאון המדע בלונדון נוסד בשנת 1857 על ידי בנט וודקרופט מאוסף שהיה מצוי באגודה המלכותית לאומניות ומעודפים שהיו בתערוכה הגדולה. ובמהלך ההיסטוריה קיבל את השם "מוזיאון הפטנטים" בגלל ההמצאות החדישות לאותה התקופה שהכיל.

מה רואים במוזיאון המדע בלונדון?

מוזיאון המדע בלונדון מורכב מכמה חלקים שונים:

בחלקו הראשון, תוכלו לראות את אוספי הפטנטים והחידושים המדעיים שבזכותם נקרא גם "מוזיאון הפטנטים". תוכלו לראות בחלק זה מעל 300,000 פריטים! כמו מנוע הסילון הראשון, מנועי קיטור מוקדמים ועוד.

בחלקו השני קיימים מוצגים שמטרתם ללמד ידיעות מדעיות לציבור הרחב, חלק זה נועד לכל המשפחה ותופתעו כמה ילדים יתחברו לאזור הזה. בחלק זה תוכלו לעבור בין מוצגים המסבירים על מזג האוויר, התמודדות עם פגעי טבע, ידיעות בהנדסה, אסטרונומיה וגנטיקה, נושאי תעופה ואנרגיה והכל מוצג במשחק מהנה ככה שאם אתם דואגים אם תרדמו בחופשה, הסירו דאגה מלבכם, מוזיאון המדע של לונדון מבטיח לכם חוויה מהנה ומלמדת לכל גיל.

החלק השלישי של המוזיאון הוא תוספת חדשה של קולנוע IMAX בתלת מימד המציג סרטים דוקומנטריים-מדעיים, חלקם בתלת מימד.
חלק זה של המוזיאון הוא בתשלום. תרחישי הסרטים המוצגים ב-IMAX כוללים הצטרפות למשלחת מחקר בים, בחלל או בספארי – ניתן לוותר עליו למרות שהתערוכה על החלל עלולה להיות חלק מעניין שממש לא כדאי לפספס, להחלטתכם.

חלק אחר של המוזיאון הוא בית הקפה והאירועים המדעיים שלו בו דנים מדענים ושוחרי מדע בסוגיות מדעיות שונות בדרך חדשנית שמנסה לאתגר את הידע האנושי.
המוזיאון גם מקיים אירועים תקופתיים של ערבי מדע לילדים (המלווים על ידי הורים בלבד) ומופעי מדע המוצגים במוזיאון באופן יום יומי (כדאי להתעדכן באתר).

מוזיאון המדע

המלצות לונדוני על מוזיאון המדע בלונדון

המוזיאון נחמד מאוד ואין ספק שכמעט כל אחד שיבוא לשם ילמד משהו חדש אך לדעתנו אם אתם מוגבלים בכמות האטרקציות שאתם עושים אנחנו ממליצים יותר ללכת למוזיאון השעווה מאדאם טוסו.

כדאי לבקר במוזיאון המדע במקרים שאתם באיזור ונשאר לכם "זמן מת" לאותו היום או מקרים בהם מגיעים לתקופה ארוכה יחסית בלונדון.

למבקרים בעיר לראשונה ישנם מקומות היסטוריים ותרבותיים מעניינים יותר (ראה מוזיאונים בלונדון).
אם כבר החלטתם לבקר כדאי לחבר זאת עם ביקור כללי בקריית המוזיאונים (ביקור במוזיאון ויקטוריה ואלברט ומוזיאון ההיסטוריה של הטבע שנמצאים במרחק הליכה מהמקום) בסביבה תוכלו למצוא מלונות מצוינים.

אין חנייה קרוב למקום, כך שלמי שתכנן להשכיר רכב בלונדון (אופציה לא מומלצת למי שמעוניין בביקור בעיר בלבד) כדאי שישאיר את הרכב במלון ויבוא בטיוב, באוטובוס או באופניים. ישנה חניית אופניים צמודה למוזיאון.

מלונות באזור מוזיאון המדע ואזור קריית המוזיאונים של לונדון הם סוג של פשרה בין מי שרוצה להיות קרוב למרכז לונדון ואזור ווסטמינסטר למי שרוצה ללון באזור שקט וזול יותר הם מציעים כמה מהמלונות המומלצים של לונדון (בעיקר ברמה של שניים – ארבעה כוכבים).

בין המלונות המומלצים באיזור זה ניתן למנות את מלון פרימייר אין לונדון קנסינגטון אולימפיה (Premier Inn London Kensington Olympia), מלון פארקסיטי (Hotel Parkcity) ו- מלון מילניום גלוסטר לונדון (Millennium Gloucester Hotel London).

מוזיאון המדע בלונדון – שעות פתיחה

כאמור קודם הכניסה חופשית אבל ישנם מספר תערוכות בתשלום.
החלק של המוצגים האינטרקטיביים במוזיאון הם בתשלום, ניתן לקנות כרטיסים (יש לקנות לתאריך ושעה מסוימת)
שעות הפתיחה מ-10:00 עד 18:00 כניסה אחרונה ב 17:15 (הם כבר מתחילים לסגור ב 17:30 …. אז מומלץ להגיע מוקדם).
בימי שישי חלק פתוח מ 18:45 עד 22:00.
ביום רביעי האחרון בחודש (למעט בדצמבר) המוזיאון פתוח למבוגרים בלבד מ-18:45 עד 22:00 בערב שנקרא Late
זה הזמן הטוב ביותר לבקר בו אם אתם ללא ילדים, לכל ערב כזה יש תוכנית מיוחדת עם אווירה טובה ויש להירשם בחינם מראש בשביל להבטיח את כניסתכם.

רוצה לחזור למשהו ספציפי בעמוד?

הצטרפו כדי לקבל את החדשות הכי חמות על לונדון

הצטרפו לקהילת לונדוני כדי לקבל את הטיפים החמים ביותר שרק המקומים בלונדון יודעים

לונדוני חברך הטוב בלונדון