המדריך המלא לביקור במוזיאון הבריטי | The British Museum

תוכן עניינים

המוזיאון הבריטי (BRITISH MUSEUM) בלונדון הוא אחד מהמוזיאונים הגדולים והמפורסמים בכל העולם הכולל כמעט שבעה מיליון מוצגים בעיקר מתחומים שונים בתחום התרבות האנושית, העתיקות, המייצגים את תרבותן של כלל היבשות בעולם.

 

ההיסטוריה של המוזיאון הבריטי

המוזיאון הבריטי פתח את שעריו בשנת 1753 אולם בעת הקמתו נועד המוזיאון להיות "מוזיאון כללי" שהכיל את הכתבים של הספרייה הלאומית( 40,000 ספרים, טקסטים, פוחלצים, מאובנים, ועתיקות משלל מדינות רבות), שנמצאים כיום בבית הספרייה הבריטית (British Library). המוזיאון כאמור, עצום בגודלו, המחלקות השונות במוזיאון מגוונות ומאפשרות הצצה לכל תרבויות העולם, החל מאפריקה ואסיה וכלה בתרבויות דרום אמריקה ואוסטרליה עם עתיקות שעברו יבשות עד שהגיעו למקום.

במהלך השנים הפך המוזיאון לביתם של המוצגים הארכיאולוגים והתרבותיים בלבד, כאשר כל המוצגים מהחי עברו למוזיאון ההיסטוריה של הטבע.

התערוכות הקבועות היום חינמיות מתוך הבנה כפולה שכך ניתן להביא עוד אנשים, וכך ישנה גם זכות מוסרית להחזיק באוצרות המין האנושי השייכים למדינות אחרות בלי להפוך את זה למשהו מסחרי מידי.
המבנה בנוי בצורה חצי יוונית חצי לונדונית ומאוד מרשים.

מה רואים במוזיאון הבריטי?

ביקור בודד אינו מספיק על מנת להתרשם מההיצע העצום של המוזיאון הבריטי. בגלל זה, מומלץ לתכנן מראש את הביקור, כך שיכלול את המוצגים המעניינים ביותר עבורכם. כדי להקל על המבקרים את ההתלבטות והבחירה, מדי יום מתקיימים במוזיאון מספר סיורים מודרכים, בלי קשר עכשיו נספר לכם על הקטגוריות הכי מומלצות.

מצרים העתיקה

בחלק זה תוכלו לחוות את התרבות של האחת מהאימפריות הגדולות והמפורסמות בעולם העתיק. תוכלו לראות איך נקברו אנשים חשובים במצריים, את שפת החרטומים ואת ההיסטוריה הפרמיטיבית והאמונות המשונות והכל דרך מוצגים מוזרים שמאחורי כל אחד עומד סיפור שלם.

בנוסף תוכלו למצוא עוד מוצגים של מצריים העתיקה באזור אחר במוזיאון ההבדל הוא האקשן! שם תוכלו לפגוש במומיות אמיתיות, שהן למעשה בני משפחת הפרעונים ובני אצולה שנקברו בשיטה המצרית ששמרה על הפיגורה ועור הפנים שלהם קרוב ל-3000 שנה! דרכה תוכלו ללמוד על דרכי הקבורה והחניטה של הדמויות במצריים.

מוצגים מתקופת יוון הקלאסית

מייצגים את אחד האוספים החשובים ביותר של המוזיאון הבריטי, והמבוקרים ביותר. אזור יוון הקלאסית. בחלק זה של המוזיאון תוכלו לראות את האוסף הגדול ביותר של יצירות אמנות (ואף אדריכלות) של התרבות שהשפיעה יותר מכל על הציוויליזציה המערבית.

המוזיאון ענקקק ואנחנו תיארנו לכם כאן על קצה המזלג רק את המקומות המתויירים והמומלצים ביותר. הכי כדאי להגיע למקום ולשמוע על הסיורים ולבדוק אלו מהם כוללים את הנושאים שתיארנו.

הנה קצת מהמוצגים החשובים ביותר:

  • פסל ציד האריות (Assyrian Lion Hunt Reliefs) – פסל ציד האריות מתאר את התקופה בה נחשב  ציד של אריות(הנחשבת לחיה אצילית) לספורט בו עסקו בני מלוכה. בפסל המוצג במוזיאון הבריטי מתואר הספורט הזה והוא מיוחס למלך נינווה, ששלט בין השנים 668-631 לפני הספירה.
  • המומייה של קתבת (Mummy of Katebet) – מומיה של אשה, ששימשה זמרת בארמונו של המלך תות אנך אמון במצריים. מומחים סבורים, שהמומייה נחנטה בין השנים 1300-1280 לפני הספירה וממנה ניתן ללמוד רבות על דרכי החניטה, שהיו נהוגות בעולם הקדום.
  • האריה מקנידוס (Knidos Lion) – פסל אריה עצום משיש, שמשקלו מגיע לשישה טונות. הפסל נמצא באסיה הקטנה (טורקיה של היום), הובא לבריטניה ב-1859 ומוצג היום באגף היווני של המוזיאון הבריטי. לשם הבאתו לבריטניה, היה צורך לחתוך את ראשו של הפסל.

המוזיאון הבריטי שעות פתיחה

המוזיאון פתוח מדי יום בין 10:00-17:30 וביום ו’ עד 20:30.
מומלץ להתעדכן בנוסף באתר הרשמי של המקום לגבי שינויים בשעות או אירועים מיוחדים.

המלצות לונדוני – המוזיאון הבריטי

  • מדי יום מתקיימים במוזיאון מספר סיורים מודרכים חינמיים.
    הנה לוח הסיורים של המקום, שווה להעיף מבט.
  • ישנו מדריך קולי אותו ניתן להשכיר בכניסה למוזיאון.
  • בכל יום בין השעות 10:00-16:00 ישנן תחנות בהן מאפשרים לגעת ולהתנסות בחלק מהמוצגים בני מאות ואלפי שנים – אמנם לא תחזיקו את הפריטים היקרים ביותר אבל מגניב להחזיק חפץ מימי יוון הקלאסית.
  • ישנה אפשרות להגיע עם האופניים להשכרה למוזיאון, אבל אנחנו לא ממליצים בשום צורה להגיע עם רכב או מונית למקום, כמו רוב לונדון, לא כיך להתקע שעות בפקקים כשאפשר להגיע באופניים או רכבת.
רוצה לחזור למשהו ספציפי בעמוד?

הצטרפו כדי לקבל את החדשות הכי חמות על לונדון

הצטרפו לקהילת לונדוני כדי לקבל את הטיפים החמים ביותר שרק המקומים בלונדון יודעים

לונדוני חברך הטוב בלונדון